
Mėlynės




Juolab kartais atrodo, kad paskutiniu metu, apie nieką daugiau, tik apie maistą, ir apie maistą kalbu 🙂 Bet vasarą tokia skani, tokia šviežia, dabar be didelių pastangų galima džiaugtis šviežiu, sveiku maistu, o šiek tiek panaršius internete ir vos vos pasidarbavus virtuvėje – gerų restoranų vertu maistu.
Aš naudojau receptą antrą, o kad jau labai nebemėgstu tešlos rankomis minkyti, tai pasinaudojau duonkepe, vajė vajė, žinau tai atrodo nelabai kaip 🙂 nevertėtų šituom girtis blogame gerame, miltus rankytėmis tik pertyniau su aliejumi, tada subėriau duonkepėn, užyliau verdančiu vandeniu, įjungiau tešlos minkymą, po 5 min. subėriau dar puodelį miltų, po 20 minučių minkymo ištraukiau minkštą, elastingą, prie rankų nekimbančią tešlą, liko tik iškočioti, išpjauti apskritimus, sudėti mėlynes ir puodan, ištraukusi virtinius kaip recepte patarta apipyliau juos tirpintu sviestu su šviežiomis žemuogėmis iš miško. Gavosi niam niam 🙂